Nespressomaskine.dk

Kaffe er en universel drik. Den har eksisteret siden det gamle Egypten, hvor den oprindeligt blev serveret som et offer til deres guder som tak for en tjeneste, men det betyder ikke, at vi bare kan begynde at drikke kaffe uden at være opmærksomme!

Den første registrerede omtale går helt tilbage til 284 e.Kr. (dengang var det ulovligt), hvilket betyder, at der sandsynligvis var nogle ret dedikerede mæcener, før vi danskere tog vores kærlighedsaffære med denne drik i overdrive – og producerer mere pr. indbygger end noget andet land på jorden…

Hvad er nogle interessante fakta om din yndlingsmorgenopkvikker, den populære drik kaldet kaffe?

Kaffe statistikker

Top 5 kaffeproducerende lande i verden.

De fem største kaffeproducerende lande er:

  1. Brasilien (54.500.000 sække)
  2. Vietnam (18.725.000 sække)
  3. Columbia (9.500.000 sække),
  4. Indonesien (9.225.000 sække)
  5. Indien (5.100.000 sække).

Kaffe er en meget populær drik rundt om i verden, men det er interessant at se, hvordan visse lande placerer sig, når de rangeres efter antal kilo produceret kaffe.

For eksempel: Brasilien producerer 23 % mere end alle andre lande tilsammen! USA får det meste af sin forsyning fra Vietnam – selv om de for mange år siden også var i krig med dem (desuden).

Måske skyldes det, at soldater, der drak masser af vietnamesisk kaffe, mens de kæmpede derovre, blev afhængige af smagfulde drikkevarer og nu nyder at drikke det, der potentielt kunne blive deres yndlingsbryggerier?

Kaffe er mere populært end nogensinde før

Denne kaffe statistik undersøgelse er foretaget i USA, men tallene er sikkert rimeligt sammenlignelige med de Danske.

Kaffe er godt for dig, men øger det dine chancer for at leve længere, hvis du drikker det efter for ofte når du bliver ældre?

Det sidste tal virker interessant, fordi der er flere mennesker, der vælger kaffe, når de bliver ældre.

Skyldes det, at de, der drikker koffein, lever meget kortere, så derfor udgør de en større procentdel end de yngre eller midaldrende, hvor færre personer vælger dem i stedet!

Der er masser af undersøgelser, der viser, hvor gavnlig kaffe kan være, når den indtages med omtanke.

University of Southern California (USC) foretog en undersøgelse med 185.000 mennesker og fandt ud af, at de, der drikker en kop kaffe, har en 18% lavere dødelighed end dem, der ikke drikker kaffe. Men hvis man drikker mere end en kop kaffe om dagen, øges chancerne for at leve længere med 12%.

Der er gode nyheder om kaffe!

En undersøgelse foretaget af Det Internationale Kræftforskningscenter har vist, at folk, der drikker mere end fire kopper om dagen, har 18 % mindre dødelighed end dem, der ikke har koffein i deres system.

Det betyder, at hvis du ønsker at leve længere – så nyd din yndlingsmorgenbryg uden at bekymre dig for meget om, hvorvidt det er sundt eller ej, for vi ved, hvor lækre (og koffeinholdige) de kan være!.

Kaffe statistikker fra udlandet

Kaffekulturen i Danmark er langsomt men sikkert ved at blive lige så stor og berømt i hele verden. For eksempel bestiller 9 % af to-go drikkere deres drikkevarer via en app, mens vi kun lige er begyndt at bruge dem herhjemme!

Selv om det måske er tidligt endnu for denne trend at slå igennem, da mange mennesker stadig ikke ved, at sådanne tjenester eksisterer – er der et sted, du kan gå hen, hvis du er ude efter friskbrygget koffein: Baristo Coffee App, hvor de tilbyder alle mulige tjenester, herunder at foretage reservationer eller hente bønner ved levering uden nogen som helst besvær – den fortæller endda, hvilke risterier der er bestilt fra mest!

Hvis du elsker kaffe og gerne vil se, hvordan resten af verden klarer sig med hensyn til at brygge og drikke denne elskede drik, kan du se nogle andre fantastiske statistikker om kaffe fra hele verden

– Japan har et af de største kaffemarkeder i verden med et anslået årligt forbrug på omkring 165 millioner kopper

– I Brasilien drikker over en halv milliard mennesker mere end 500 liter kaffe om året

– Over 50 % af italienerne drikker deres første kop kaffe før kl. 10 hver morgen

– Kaffedrikkere i London bruger op til 2 000 pund på deres afhængighed hvert eneste år

Uanset hvor du tager hen, og uanset hvor populær dit eget lands kaffekultur er, der er altid et sted, hvor du kan nyde den perfekte kop kaffe. Så tag dit rejsekrus og tag ud for at se, hvad alle andre er begejstrede for!

“Vidste du at: I Danmark drikker vi i gennemsnit 3.1 kopper kaffe om dagen.”

Mens verdens foretrukne morgendrik er kaffe, er der ikke mange, der ved, at det tidligere var en luksusvare. Det første bevis på dette går helt tilbage til det 18. århundrede, da Portugal begyndte at dyrke Coffea Arabica-planter på sine koloniområder i Sydamerika 

Alene i 2018 blev der fremstillet ca. 81 millioner 60 kg sække af disse små bær, der dyrkes over hele Sydamerika

I 2018 blev der anslået produceret 81,5 millioner 60 kg sække kaffe i Sydamerika, og Brasilien stod for 2/3 eller 80 % 

Men tilbage, da den først blev opdaget af europæiske bosættere for omkring det 17. århundrede siden (75%), dominerede Frankrig faktisk verdensmarkederne med angreb på indfødte stammer, hvilket i sidste ende førte til, at franskmændene blev erstattet som den primære forhandler igen, efter at katastrofale slaveoverfald på de caribiske øer under Napoleonskrigene overbeviste de europæiske magter om, at de ikke længere kunne risikere at have nogen kolonier på grund af slaveriet.

Dette resulterede også i Brasiliens senere fremgang i det 19. århundrede, hvor landet blev den største kaffeproducent i 1820. Det var først i 1870, at Brasiliens suverænitet endelig blev udfordret af produktionen i andre lande, såsom Indonesien, Vietnam og Colombia.

I dag er kaffe en af de mest populære drikkevarer i verden med et anslået forbrug af 2,25 milliarder kopper hver dag. Og selv om den måske ikke er så sjælden eller dyr, som den var engang, er den stadig en luksus for mange mennesker over hele kloden.

Så næste gang du nyder din kop kaffe om morgenen, så husk at tænke på alt det hårde arbejde, der er lagt i at gøre det muligt!

Hvilken kaffe maskine eller nespresso maskine bør jeg vælge?

Når du skal vælge en kaffemaskine eller nespressomaskine, er der flere faktorer, du skal overveje.

Den første er dit budget, da disse maskiner kan variere meget i pris afhængigt af de funktioner, de tilbyder.

Du bør også tænke på maskinens størrelse og kapacitet samt andre funktioner, der kan være vigtige for dig, f.eks. programmerbare indstillinger eller vandfiltersystemer.

En anden overvejelse er, hvilken type kaffe eller espresso du foretrækker. Hvis du f.eks. er glad for kaffe af enkeltoprindelse med forskellige smagsprofiler og ristninger, kan en avanceret espressomaskine med flere indstillinger være en bedre løsning end en mere enkel model.

Hvis du på den anden side blot leder efter en simpel maskine, der kan lave almindelige kopper kaffe kan en mere grundlæggende model være alt, hvad du har brug for.

Endelig er det også værd at overveje garantien og den kundesupport, der følger med maskinen.

Dette er især vigtigt, hvis du planlægger at bruge den til erhvervsformål, da du gerne vil vide, at du kan stole på, at virksomheden kan hjælpe dig med at løse eventuelle problemer, der måtte opstå.

Når du skal vælge en kaffe- eller nespressomaskine, er der flere faktorer at tage hensyn til.

Den første er dit budget, da disse maskiner kan variere meget i pris afhængigt af de funktioner, de tilbyder.

Du bør også tænke på maskinens størrelse og kapacitet samt andre funktioner, der kan være vigtige for dig, f.eks. programmerbare indstillinger eller vandfiltreringssystemer.

En anden faktor er, hvilken type kaffe eller espresso du foretrækker. Hvis du f.eks. leder efter en maskine, der kan lave kaffe af høj kvalitet af enkeltoprindelse med forskellige smagsprofiler og ristninger, kan en avanceret espressomaskine med flere indstillinger være en bedre løsning end en enklere model

Hvis du på den anden side blot leder efter en simpel maskine, der kan lave almindelige kopper kaffe, er en mere enkel model måske alt, hvad du har brug for

Endelig er det også værd at overveje garantien og den kundesupport, som producenten yder, når du vælger en kaffe- eller nespressomaskine.

Dette er især vigtigt, hvis du planlægger at bruge den til erhvervsformål, da du gerne vil vide, at du kan stole på, at virksomheden kan hjælpe dig med at løse eventuelle problemer, der måtte opstå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *